Forum > Sonata
[Sonata EU4] Gaśnie po rozgrzaniu
bolo:
Problem z Sonatą EU4 (wg vin z 2001 roku) z silnikiem 2.0 + lpg od ~5tys. km.
Opis usterki:
W trasie 400km samochód raz zgasł. W trasie powrotnej w momencie gdy zostało 200km do domu auto zgasło i przez kilka minut był problem z odpaleniem. I tak to się powtarzało, raz przejechał 3km, raz udało się, że przejechał 50km. Do domu dotarłem.
Diagnoza zdalna: czujnik położenia wału.
Aktualnie wymieniony czujnik położenia wału, czujnik wałka (nie wiem dokładnie nawet), przy okazji rozrząd, sprawdzona instalacja elektryczna, cewki i mechanik szuka nadal. Po wymianie czujnika błędów komputer nie widzi.
Sprawdzić ma jeszcze układ zapłonowy i na końcu sterownik silnika. Jak to nic nie da, pomysłów już nie ma.
Jak mechanik z problemem sobie poradzi, wrzucę info dla potomnych.
Tymczasem 3 tygodnia czekania za terminem u mechanika i trzeci tydzień prób naprawy. Sonata mnie przywitała z przytupem :mrgreen:
bolo:
SZUKAM DOBREGO MECHANIKA PGARNIAJACEGO TEN SAMOCHÓD!
Problem rozwiązany, po 2 miesiącach... Winna była jakaś część pod czujnikiem wału. "blaszka" jak to mi mechanik mówił. Poza tym rozrząd ktoś przede mną słabo wymienił, nie wszystkie części i zrobił bajzel właśnie z tą blaszka.
Poza tym lekkie problemy z obrotami zostały, ale to problem z TP chyba...
bolo:
Może się komuś przyda.
Wymieniałem rozrząd po tych wszystkich przygodach postanowiłem zrobić to po 40k km. I po złożeniu problem powrócił :shock: Wymieniałem pasek, koło impulsowe i czujnik położenia wału. Po drugim podejściu nadal nic. Pomógł dopiero oryginalny czujnik, wina była po stronie zamiennika...
Chorazy:
Mi również padł ten czujnik, zamontowałem zamiennik OEM co prawda, ale nie ma problemów. Co do falujących obrotów, jakiś czas temu znalazłem temat na forum mitsubishi odnośnie czujnika położenia wałka rozrządu, jeżeli świeci Ci się check i obroty falują, a nie masz zalanego go olejem, możesz sprawdzić i zregenerować go sposobem podanym w temacie, ja niestety swojego chyba już nie będę mógł zregenerować, kupiłem nowy i przy wymianie uszczelek pokrywy zaworów zamontuje nowy.
Link do tego tematu:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73583
ddhh:
Ja mam następujący problem. Podczas jazdy obroty spadają np. z 3000 na 1200 i brak mocy na około 1-3 s. A na postoju jak spadają obroty auto potrafi zgasnąć. Dzieje się to zarówno na LPG jaki i na benzynie. Również silnik dziwnie pracuje na LPG na benzynie normalnie, obroty nie falują a silnik dziwnie szarpie. Czy w tym wypadku może być winny czujnik położenia wału?
Nawigacja
[#] Następna strona