Forum > i30 GD
I30 czy to normalne zachowanie szyb?
Dante41k:
No niestety, wyjęcie i włożenie szyb na nowo nic nie dało. One z resztą już przed wyjęciem siedziały mocno, pomimo tego gibania się na boki. Owszem, kiedy szyby są opuszczone i jadę po wybojach to stukają ale kiedy są zamknięte są sztywne, sprawdziłem, nie poruszają się w ogóle a hałas nadal występuje. Ciężko jest opisać ten dźwięk, ciężko go w ogóle nagrać, usiłowałem 3 różnymi telefonami i w aucie po prostu jest na tyle głośno, że ten rezonans zlewa się z innymi odgłosami. Dla telefonu nie do wychwycenia, dla mojego ucha koszmar. Coś będę jeszcze myślał, co może powodować ten nieprzyjemny dźwięk, jeśli nic nie wymyślę to wstawię auto do jakiegoś warsztatu, może mechanicy coś znajdą.
srbastek:
Może jakieś plastiki? Niech ktoś jedzie, a ty wtedy podczas jazdy szukaj w którym miejscu jest ten dźwięk.
Dante41k:
Problem z tym jest taki, że nie mam po prostu kogo posadzić za kierownicą. Kobieta robi prawo jazdy dopiero i niby mogę ją posadzić za kierownicą ale pod warunkiem, że będę siedział obok, z resztą jeszcze dużo wody w rzece upłynie zanim ją posadzę za kółkiem bez strachu. Ludzie wiecznie zajęci, każdy ma w tyłku, że mam problem, inaczej to wygląda jak oni mają problem ale to chyba każdy zna z autopsji. :P
Andreas:
tez mialem straszny halas jadac po wybojach.
okazalo sie ze powodem byla urwana plastykowa oslona silnika z prawej strony.
Po wymianie cisza
Dante41k:
Plastikowa osłona? Mógłbyś uściślić co to, gdzie to? Jestem totalnym laikiem. Jakieś zdjęcie?
Kupiłem nowe opony przy okazji i w ciągu tygodnia, dwóch powinienem być po wymianie, ustawię zbieżność i poproszę o sprawdzenie zawieszenia w warsztacie. Przypomniało mi się w sumie, że raz wpadłem w dość dużą dziurę lewym przednim kołem i raz też lewe koło zaliczyło krawężnik. Nie wiem czy to ma jakiś związek. Kiedy siedzę za kierownicą dźwięk słyszę jakby po lewej, lewo tył. Kiedy siedzę w fotelu pasażera, dźwięk dochodzi do mnie jakby bardziej z prawej więc niczego już w sumie nie jestem pewny teraz.
Nawigacja
[#] Następna strona