Forum > i30 FD
Wyswietlacz zmiany biegów
fenek:
dziobo07
Kolego obstawiam czujnik przy pedale sprzęgła. Miałem to samo u siebie. Odłączył się jeden z kabelków.
Wyciągnąłem ten czujnik podlutowałem i działa do dziś.
TomSzy:
2 dni temu wymieniłem sprzeglo i po wymianie okazało się, że wyświetlanie zmiany biegów nie dziala, okazało się, że mechanik nie wpial dobrze wtyczki od jakiegoś czujnika na górze skrzyni, poprawiłem to i jest ok.
Co do szarpniecia to też miałem coś takiego ale najlepsze ze nie zawsze.. Nie raz kilka razy szarpnelo a potem cały dzień Ok, po wymianie sprzegla jeżDżę drugi dzień i jest Ok, czyżby to było Sprzęgło? Hmm
dziobo07:
Naprawiłem ale zapomnialem napisac. Walniety czujnik przy pedale sprzegla. Pekla sprezynka w czyjniku. Zamienilem sprezyne i dziala.
bobekos:
Jak zdemontowales i gdzie się najlepiej do niego dostać?
dziobo07:
Musisz sie położyć pod kierownice. Mad pedalem sprzegla masz wkrecony wlacznik. Musisz odpiac kabel i po prostu go wykrecic.tylko zapamietaj jak gleboko byl wkrecony zeby po ponownym wkreceniu dzialal prawidlowo.(nie pamiętam czy jest tam regulacja wysokosci czy wspiera sie o blache). Jak go wykrwcisz to juz bedzoesz widzial jak sie go rozbiera. Z tego co pamoetam to jest na zatrzaski. Sprawdz sprezyne w srodku i git. Z tego co pamietam to pasowala taka zwykla z dlugopisu.
Nawigacja
[#] Następna strona