Forum > Accent

[Accent X3] Accent Przerywa

<< < (2/3) > >>

Lookas:

--- Cytat: "Renata89" ---Dolacze sie do tematu i zapytam jak zdiagnozowac uszkodzone cewki zaplonowe w accencie??
--- Koniec cytatu ---

ja bym zalozyl dobry kabel ze swieca na cewke na kazdy cylinder pokolei, przylozyl bym swiece do masy i przy pomocy innej osoby obserwowal bym czy jest iskra (ta droga osoba po to ze trzeba krecic rozrusznikiem).

Zbyszek:

--- Cytuj ---ja bym zalozyl dobry kabel ze swieca na cewke na kazdy cylinder pokolei, przylozyl bym swiece do masy i przy pomocy innej osoby obserwowal bym czy jest iskra (ta droga osoba po to ze trzeba krecic rozrusznikiem).
--- Koniec cytatu ---

Lookas, nie miej mi tego za złe ale takie rzeczy robiło się w Polonezie. Taka metoda przy współczesnych autach grozi uszkodzeniem cewki a w skrajnych przypadkach nawet ECU. Było to poruszane na starym forum.

klapy4:
Na początek chciałem wszystkich przeprosić że się nie odzywałem ale tak jakoś wyszło że nie miałem ostatnio czasu. Świece w aucie są dobre bo kiedyś zmieniałem i  nic to nie dało. Wymieniłem przewody wysokiego napięcia i niestety tylko się pogorszyło. Na początku jak jadę to jest w porządku ale po jakichś 10 minutach jazdy auto zaczyna dość porządnie przerywać (pewnie chodzi o temperaturę silnika). W dodatku teraz mi się dzieje na odwrót, jak jadę spokojnie to przerywa a jak "nadepnę" to przestaje. Dodam jeszcze że już kiedyś wymieniałem czujnik połorzenia wału. Wtedy auto po zagrzaniu się w ogóle nie chciało jechać. Żaden mechanik nie mógł mi zdiagnozować co jest nie tak dopiero kupiłem czujnik i kazałem mechanikowi założyć.

doman76:
Mi to mimo wszystko wygląda na problemy z układem zapłonowym.
Kontrolka CHECK działa? Nie ma żadnych błędów?
Odepnij przepływomierz, zresetuj sterownik (odpięcie aku na 10min) i spróbuj pojeździć na benzynie. Oczywiście filtry wszystkie mam nadzieje że są ok.
Jakie kupiłeś świece i kable? Świece chyba najlepsze do gazu (z tych tańszych) są iskry lpg, a kable najlepiej oryginalne. U mnie nie chciało auto jeździć na ngk.

voytekk1:
A komputer to jakie błędy pokazuje? Najlepiej sprawdź bo po co całe auto wymieniać. Ja podobne objawy mam przy awarii czujnik temperatury chłodziwa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej