Forum > Santa Fe SM
sprzęgło elektromagnetyczne dyferencjału
marpol:
Powodzenia i Daj znać jak przebiegła operacja. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2017-06-15, 18:51 ]
Kontynuując temat, na forum rosyjskim widziałem film że sprzęgło jest "rozbieralne i naprawialne." Czy u nas nie ma warsztatów zajmujących się naprawą? Może ktoś z kolegów posiada takowe uszkodzone sprzęgło. Chętnie bym odkupił i rozebrał w celach poznawczych. Może coś dałoby się z tym zrobić. Pozdrawiam.
kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8753&highlight=47800-39000
marpol:
Dzięki kolego Kosmos, zainspirowałeś mnie do naprawy sprzęgła. Nie boję się mechaniki, wszystkie swoje poprzednie auta starałem się naprawiać sam, dlatego decyzja została podjęta. U mnie padło łożysko, z dnia na dzień było coraz głośniej. Zakupiłem na szrocie dyferencjał do santa fe II wraz ze sprzęgłem 47800-39300. Sprzęgło bez luzów na łożysku, po zdemontowaniu mechanizm jak nowy. Moje zdemontowane z auta, luz na łożysku, uszczelniacz puszczał wodę. Wniosek: można zamiennie stosować sprzęgło 47800-39300 w miejsce 47800-39000 pamiętając o zmianie flanszy wału napędowego, bo tym oba się różnią. Jeżeli chodzi o samą robotę, to mając pojęcie o mechanice i mając trochę odwagi jest to do zrobienia w warunkach domowego warsztatu. Wymiana przyniosła efekt bo w aucie jest cicho. Teraz zabieram się do regeneracji sprzęgła z mojego auta, tj. wymiany łożyska i uszczelniacza, niech sobie leży sprawne.
Lechoniewicz:
Witam. A więc zmieniłem most, pod względem mechanicznym, to trzeba też wymienić wał na troszkę dłuższy i przednie mocowanie mostu bo jest inny rozstaw śrub. pozatym reszta bez problemu, wszystko pasuje. Ale że most który kupiłem jest uszkodzony (zablokowane/spieczone LSD) przez co obydwa koła kręcą się jak bez mechanizmu różnicowego to padła decyzja o naprawie starego mostu.
W starym moście do wymiany było łożysko w obudowie elektromagnesu na wałku atakującym.
Teraz jeszcze ciekawostka - most z elektromagnesem sterowany jest tylko i wyłącznie elektromagnesem, do którego dochodzi + i - który ten magnes załącza. Mimo to po odpięciu wtyczki odrazu zaczęła mrugać mi kontrolka od napędów, która ma sygnalizować problemy z układem 4x4. Tak więc podejrzewam, że komputer mierzy prąd pobierany przez elektromagnes i jeżeli nastąpi brak prądu to sygnalizuje usterke, bo stwierdza że tylny napęd się nie dopina.
Marcin1985:
Czesc koledzy a czy ktos przeprowadzal taki zabieg w santa fe CM 2.2 ?
Nawigacja