Forum > Accent
Olej w skrzyni
szumi:
Dzięki , a czy taki objaw(blokowanie się jedynki w połowie dodam że dość żadko) może być spowodowane starym olejem ?? jak nie to czym ktoś może wie pozatym skrzynia chodzi dobrze.
Mariusz1209:
Witam.
JA w swoim Accencie zmieniłem zaraz po zakupie i z tego co się dowiedziałem to powinno się zmieniać co 60tysi.Jeżeli chodzi o haczenie jedynki to te typy tak mają.Jeżeli chodzi o olej to jak wymieniałem olej na MOBILA to w zime przy -20C nie mogłem załaczyć jedynki ani rzadnego innego biegu i wyczytałem na forum że hultaje sprowadzane z Zachodu na tamtym rynku były zalewane i silnik i skrzynia biegów CASTROLEM.Od razu wymieniłem na CASTROLA i biegi jak w masełko.
Pozdrawiam
BartBartez:
Problemem nie był sam Mobil tylko Mobil nie taki jak trzeba. Olei jest mnóstwo typów
kml:
wlałem po kupnie mobil 1 ZGODNY z tym co jest napisane w instrukcji i jest ok. Poza "normalnym" urokiem tej skrzyni nie dzieje się nic złego, bez względu na temperaturę otoczenia.
Mariusz1209:
Witam.
Jeżeli chodzi o Mobil to był typowo przekładniowy MOBIL - osobiście kupowałem z hologramem i zalewany był przy mnie. :)
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona