Forum > Lantra

lantra '93 - hamulec reczny

<< < (2/3) > >>

gleda:
ja też nie znam ;( ale szukać umiem więc ty chyba też umiesz szukać (klikasz,klikasz ....aż znajdziesz rysunek z "wajchą" ręcznego ....wtedy będziesz wiedział jak to jest zbudowane

...a z kobietami tak to już jest.....dajesz im auto do pojeżdżenia a potem sam naprawiasz "skutki ich jazdy" ;p

tictac:

--- Cytat: "gleda" ---ręczny nie ma nic wspólnego z poziomem płynu (działa mechanicznie za pomocą linki stalowej).A to światełko na desce rozdzielczej dotyczy tylko ham.ręcznego + ewentualnie kończących się klocków (przód)...ale to byś słyszał podczas jazdy jako wysoki pisk.
--- Koniec cytatu ---

Nie mogę się do końca zgodzić, bo w moim poprzednim samochodzie (prostej Fieście) kontrolka odpowiadająca za informowanie o zaciągniętym ręcznym hamulcu zaczęła się lekko jarzyć podczas jazdy i hamowania.
Pomogło tu dolanie płynu hamulcowego. Nie wiem czy w Lantrze jest to rozwiązane podobnie ale na pewno jest opcja że jest mała ilość płynu.

No a to Cypis sprawdzisz bez większego kłopotu

gleda:
a tu masz manuala do Poniaka (90 % budowy odpowiada twojej Lantrze)
http://www.osemka.p.lodz.pl/~rufens/hyundai/93/
...i jest po angielsku :mrgreen:

....podpowiedź: pkt.4 str.od 28

Cypis:
Powiem wam że jestem pod wrażeniem Ciebie Gleda, oraz innych fachowców :)

Dzięki wam za pomoc :) zobaczymy co jutro wykąbinuje, jak co to do mechanika zajade :)
Może ktoś z Częstochowy :P ?

cezary46:
Lantra ma czujnik poziomu płynu hamulcowego.Jeżeli jest za niski zapala się ta lampka.Zapala się podczas ruszania,hamowania lub na ostrym zakręcie wiadomo dlaczego. Dolać i po problemie. Nie ma sygnalizacji zużycia klocków lub braku hamulca ręcznego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej