Forum > Getz

Metaliczne piski przy jeździe po łuku w lewo...

<< < (2/2)

klodek:
a może tarcza o coś ociera... (np.metalową osłonę)
Jak grzebałem przy zawiasach, przypadkiem przygiąłem tą cienką blaszkę (osłona tarczy od wewnątrz).

remlen:
A mnie się wydaję, że to są klocki. Może przy skręcie delikatnie kantuje klocek o tarcze? A piszczy tak samo jak przy hamowaniu? Faktycznie sprawdź osłonę czy nigdzie Ci się nie "wygła". Mi piszczały przy skrętach klocki w Espero. Winne były blaszki utrzymujące klocki.

thepablo:
U mnie również występują podobne metaliczne piski. Chociaż nie jest to związane z kierunkiem jazdy. Stawiałem na prawe przednie koło. Moja narzeczona, która podróżuje na prawym fotelu wczoraj odkryła, że te dźwięki powoduje klimatyzacja. Co kilka minut tak jak by zasysała sobie powietrze, wydając taki delikatny metaliczny dźwięk.

Przy okazji zapytam innych posiadaczów getza z klimą czy to normalne? Jest to moje pierwsze auto z klimatyzacją wiec nie wiem jak się ona zachowuje. Wydaje mi się że coś jest nie tak. Dobrze mrozi, wiec freon jest nabity. Wymienię filtry, może to coś da.

privater71:
Wysiadz z auta stan przodem do siedzienia kierowcy i potrzasnij nim do siebie i od siebie. Jak stuka to lewy stabilizator... przynajmniej ja tak mialem a tez byly piski i stukanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej