Forum > Pozostałe

Automatyczne zapalenie świateł

<< < (2/2)

mati12215:
Ma ktoś zamontowany ten moduł? MOge zobaczyc zdjecie? albo jakis filmik. dziekuje

Arni71:
Ciekawa funkcja ale jak kolega wyżej zauważył, jest to taki bajer niekoniecznie potrzebny.
W Citroenie znalazłem ten bajer ale jest on na tyle "przyjazny" że nie jest automatyczny, używasz kiedy faktycznie potrzebujesz doświetlić sobie teren przed samochodem ale działa tylko w przypadku gdy chcemy "przejść od samochodu do ...) nie działa w drugą stronę, nie ma możliwości sterowania z zewnątrz.
Kolega ma też to w Oplu.
Na dobrą sprawę, poza testem, nie użyłem tego ani razu :)

Hants:
Jeśli już naprawdę żyć bez tego nie możecie, to proponuję zbudowanie bardzo prostego układu opartego na Arduino i kilku przekażnikach.

Ja byłem kiedyś bardzo zafiksowany na doświetlanie zakrętów przy włączaniu kierunków i ... dałem radę to zbudować.

Dider:
Nie wiem jak w starszych hultajach, ale w nowych wystarczy zostawić włączone światła mijania. Po zamknięciu auta pilotem, światła kilka sekund świecą. Tak samo po otwarciu pilotem światła  się włączają. Dodatkowo jeśli jest tryb automatycznego przełączania świateł z  DRL na  mijania i odwrotnie, to ten "bajer" działa tylko po zmroku. I nie wiem czy to niekoniecznie potrzebny, bo jak się parkuje gdzie pełno kałuż i błota, to można tym sobie pomóc, aby nie wdepnąć ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej