Forum > Santa Fe SM

Czy silnik 113km miał turbinę VGT?

<< < (2/2)

wydminianin:
A może łapki wepchał jakiś nasz rodzimy handlarz i z kilku stworzył jeden wymarzony, bezwypadkowy ideał  :mrgreen: ?

Lechoniewicz:
Auto kupiłem od gościa który 6 lat temu je sprowadził dla siebie z holandii więc historii jestem pewien, pozatym autojest w 100% bezwypadkowe, więc wykluczam wersję składaka. Podejrzewam że przy rejestracji auta z holandii wkradł się błąd w dokumenty i zamiast 92kw, mam w dowodzie 82kw ;)

Byłem dzisiaj u mechanika, który wymienia mi rozrząd i na 99% jest to silnik 125KM, więc już się szykuję psychicznie na wymianę dwumasy i sprzęgła  :mrgreen:

wydminianin:
Nie to żebym się czepiał  :-D , ale skoro po VIN-ie masz 113 KM a w rzeczywistości 125 KM to chyba błąd urzędnika nie ma żadnego znaczenia? ;-)
A na poważnie, to może w roku 2004 składali w fabryce co mieli pod ręką, bez zmiany VIN? Tak było z napędem- nowa buda i stary stały napęd. Może też masz takiego fabrycznego "składaka"?

Lechoniewicz:
Być może. Mechanik stwierdził że to dopiero wyjdzie po tym jak wyciągną sprzęgło i dwumase, wtedy będzie wiadomo na 100% ale to dopiero po wakacjach. Narazie to wyszedł kolejny problem, a mianowicie okazało się że mam totalnie rozsypane łożysko w tylnym dyfrze, według mechanika na wałku atakujacym i zastanawiam się teraz czy oddać to gdzieś do zrobienia (bo u mnie nie chcą się podjąć) czy szukać używki

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej