Forum > ix35 EL
[ix35 EL] FELGI STALOWE - JAKIE ???
ak_11:
Witam Wszystkich,
Felgi kup Alu, stalowych nie warto (jak dołożysz np. kołpaki to cena wzrasta). Miałem stalowe na zimę przez kilka lat w 3 samochodach (rdzewienie, kradzieże kołpaków) i zdecydowałem, że lepiej kupić Alu. W salonie zeszli mi za komplet drugich alusów do 1350 zł (16” , a na lato mam 17”). Opony kupiłem: Vredestein Wintrac 4 Xtreme 215/70 R16 100 H (strefaopon z Olsztyna ma je po 499 zł za sztukę). Niewiele na nich przejechałem – jak na razie OK. Dobrze także wychodziły w testach.
pozdrawiam,
ak
spry:
--- Cytat: "ak_11" --- Opony kupiłem: Vredestein
--- Koniec cytatu ---
Ta marka nie ma u na s takiego wzięcia jak "GŁOŚNE" marki typu:D,GY ,Fi lub Fu.
A szkoda ,bo większości testów wypada bardzo dobrze,nie najlepiej ,ale przy minimalnych różnicach ....
Jeżdżę na Vredestein Quatrac3 SUV,235/16/60,całoroczne z zimowymi nacięciami.
Z całości eksploatacji -najsłabszym elementem jest śnieg,natomiast,woda,lód jest bardzo -OK ,polecam. Nie ma wad opony COOPER -czyli słabo na mokrym asfalcie.Za to COOPER była w śniegu i mokrej trawie rewelacyjna.No cóz :jak zwykle: albo rybka albo pipka :-P
ak_11:
Cooper jest dobry w teren ale jak ktoś jeździ głównie po asfalcie to wg testów ... TRAGEDIA ! z tego co pamiętam to na mokrym grubo ponad 20 m dalej sie zatrzymuje niż Vredestein. Moje na śniegu spisują sie b. dobrze, pzdr
spry:
hehehe,no przecież to napisałem :mrgreen:,
Ty mówisz o TESTACH ,a ja na nich 3 lata jeździłem ,ale sam wiesz:
słabej baletnicy ,to rabek -przeszkadza :-P ,
ale z ta tregedią -przesada-jak ktoś nie umie jeździć -to i czołgiem nie wychamuje :!:
zomol:
Każdy pisze, że Alusy lepsze :mrgreen: ale napiszcie jakie parametry mają mieć, żeby nie trzeba było stosować dystansów itp. Oczywiście chodzi mi o felgi 16"
Czy o takich parametrach będą OK :?: :
SZEROKOŚĆ FELGI: 6,5"
ŚREDNICA FELGI: 16"
GŁĘBOKOŚĆ OSADZENIA (ET): 46mm
ŚREDNICA PIASTY: 67mm
Nawigacja
[#] Następna strona