Forum > i40 VF
[i40 VF] Gwiżdżąca (świszcząca) pompa paliwa - ku przestrodz
Venom:
mi nie
MD13:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Teoretycznie Shell na pewno w całości jest importowany (mówimy o v-power), ale pozostałe to zwykłe paliwa (czyli z komponentami BIO...)
Ponawiam pytanie odnośnie środak TUNAP, czy ASO zalecało wlewanie tego do baku? Wg opisu to sieje spustoszenie w mikrokosmosie, czyli naszych bakach :) Tylko pytanie, jeżeli rozpuszcza to co dalej dostaje w du**...
--- Koniec cytatu ---
Nie masz racji. Generalnie jest tak ON brakuje na polskim rynku i jest część importowane z Litwy ITD. Prawie wszystkie ON mają bio.Są wyjątki LOTOS ON arktyczny który jest innym produktem niż ON. Wszystkie stacje biorą paliwo z terminali. I nie ma znaczenia czy shell czy bp czy lotos. Wszystko idzie z tego samego zbiornika. Różnią się tylko swoimi dodatkami które są podawane w momencie ładowania cysterny. Reszta to już kwestia zbiorników na danej stacji i ewentualnego dolewania różnego gó...na przez właściciela stacji.
waszek_rmc:
Ale masz jakies potwierdzone informacje? Gdzię poprostu wyczytałem, ze shell jako jedyny w pełni sprowadza jedynie v-power, stąd taka polityka cenowa.
Co do Lotosa, to nie wiem, w okolicy stacji jak na lekarstwo, ale ten arktyczny - co to takiego? Od kiedy w sprzedaży?
MD13:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Ale masz jakies potwierdzone informacje? Gdzię poprostu wyczytałem, ze shell jako jedyny w pełni sprowadza jedynie v-power, stąd taka polityka cenowa.
Co do Lotosa, to nie wiem, w okolicy stacji jak na lekarstwo, ale ten arktyczny - co to takiego? Od kiedy w sprzedaży?
--- Koniec cytatu ---
Tak pracuje na terminalach i znam wszystko od podszewski. Arktyczny sprzedają w zimę i jest go mało na niektórych lotosach można tylko dostać.
waszek_rmc:
No to nieźle SHELL wali sobie:) Cena o wiele wyższa...ale czy paliwo lepsze? :)
Nawigacja
[#] Następna strona