Autor Wątek: [i30 FD CW] Airbag błąd sterownika B1620 SRSCM INTERNAL FAIL  (Przeczytany 5423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piejar

• Gość
Przy przebiegu ok 160 kkm zapaliła się lampka airbaga. Odczyt Cascade - błąd sterownika airbagów B1620 SRSCM INTERNAL FAILURE. Błąd nie dawał się skasować.
Próbowałem kupić sterownik na Alle - niestety typ 95910-2L030 - praktycznie niedostępny. Cena w serwisie - 2100 PLN :-).
Niespecjalnie wierzyłem w "domorosłych" elektroników (sam nim jestem) ale zaryzykowałem wizytę w jednym z serwisów w Rybniku. Efekt? Sterownik naprawiony na poczekaniu za 100 PLN  :mrgreen:  Prawdopodobnie padł EEPROM.
Namiar na serwis - prześlę zainteresowanym na PW (nie wiem jak na tym forum jest widziane polecanie serwisów).

Offline srbastek

• Giełda
[i30 FD CW] Airbag błąd sterownika B1620 SRSCM INTERNAL FAILURE
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Maj 2017, 22:14:31 »
Jest dział "nasze warsztaty" gdzie polecamy serwisy. Śmiało możesz tam napisać :-)

Offline Draam

• HKP
  • **
naprawa sterownik poduszek woj mazowieckie
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Grudzień 2017, 17:36:08 »
Dzien dobry, a czy moze Ktos z Panstwa ma godnego polecenia speca z mazowieckiego od naprawiania sterownikow poduszek?
Dziekuje

Offline Draam

• HKP
  • **
[i30 FD CW] Airbag błąd sterownika B1620 SRSCM INTERNAL FAILURE
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Grudzień 2017, 11:10:09 »
piejar,
Dzien dobty, czy moglby Pan podac mi namiary na tego mechanika z Rybnika, ktory naprawil Panu sterownik?

Bede bardzo wdzieczna, bo juz troche mecze sie z tym tematem i na razie bez powodzen :(