Forum > i40 VF

[i40 VF] Wibracje podczas jazdy

<< < (3/3)

DamekST:

--- Cytat: "gajosm" ---Wymieniłem wszystkie oleje i drgania jak były tak są przy 70-90 km/h. Do tego zaczęła drżeć co jakiś czas kierownica i stukać strasznie, drgania i stukot kierownicy nie są jakoby stałe tylko co jakiś czas są potem prowadzi się elegancko potem znowu są. Nie wiem o co chodzi z tym autem mechanicy twierdzą że układ jezdny jest ok więc skąd te problemy???
--- Koniec cytatu ---

U mnie dokładnie w tej samej prędkości był problem związany z półosią..

waszek_rmc:
A jak to dokładnie zdiagnozować?

Alhazar:
Panowie,

Byłem na serwisie w przeciągu miesiąca dwa razy.

Pierwszy raz: jazda próbna przez serwisanta po okolicznych dróżkach. Sympatyczny Pan nie czuł drgań podczas, gdy ja na fotelu pasażera miałem darmowy masaż czterech liter. Ale uparłem się, i tyle. Auto na serwis, wymiana oprogramowania skrzyni i jak były drgania tak są. Po całej "naprawie" i przejechaniu kilkuset metrów nie chciało mi się już zawracać do serwisu.

Drugi raz robiąc przegląd 90 000 km. Zgłoszenie drgań podczas jazdy + spora lista innych rzeczy.
Wziąłem na przejażdżkę innego serwisanta na autostradę, ale tym razem ja prowadziłem. Jazda powolna + cegła. Sam serwisant przyznał, że czuje drgania. Niestety nie udało mi się złapać momentu w który silnik dodatkowo jeszcze przerywa. Oczywiście czyszczenie siatki przy pompie w zbiorniku (zatkana totalnie), inspekcja zawieszenia i skrzyni. Dalej nic nie znaleźli. Myślałem, że drgania są spowodowane tym zatkanym sitkiem, ale niestety nie. Jak było tak jest, no i czasami silnik dalej przerywa. W przyszłym miesiącu kolejna wizyta związana z drganiami + demontaż deski rozdzielczej i środkowej konsoli, bo trzeszczenie mnie dobija. I tu taka ciekawostka, a zarazem rada. Jak ktoś mówi w serwisie, że dana rzecz nie podlega gwarancji to popytajcie się starszych stażem pracowników. U mnie drugi serwisant (bardziej doświadczony) powiedział, że wyciszą mi te trzaski w ramach gwarancji (dzień, dwa roboty).

Też zwróciłem uwagę, że pojawiły się drgania kierownicy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej