Forum > i40 VF

[i40 VF] Metaliczny dżwiek przy odpalaniu zimnego silnika z

<< < (5/7) > >>

MD13:
Z tego co wiem rozrząd na łańcuchu wymiana się gdy coś z nim jest nie tak. Rozciągnięty łańcuch ociera o obudowę. Jak jest dobrze to się go nie rusza.

damzi:
No właśnie o to chodzi ze słychać otarcia w okolicy rozrządu. Ale po przejechaniu kilometra objaw znika. A co do drugiego pytania odnośnie rolek łańcucha?? Wiem że w crdi wchodzą w skład rozrządu i się je wymienia. A jak jest w przypadku benzyny?

Hants:
Zajrzyj do instrukcji. W mojej (Sonata) mam napisane jak byk, że zimne auto przez chwilę może nieco rzęzić po starcie.

O ile nie zapala Ci się błąd, a światełko cisnienia oleju gaśnie momentalnie po odpaleniu, to raczej nie ma problemu.

damzi:
W instrukcji nic takiego nie znalazłem. Jak dokonam oględzin tego miejsca, to napisze. Być może tak jak piszesz, tak jest. Pozdrawiam

yunior81:

--- Cytat: "damzi" ---No właśnie o to chodzi ze słychać otarcia w okolicy rozrządu. Ale po przejechaniu kilometra objaw znika
--- Koniec cytatu ---

Tak to działa jak napinacz dostanie ciśnienie z olejem to zaczyna działać prawidłowo tj. napinać łańcuch i "chrobotanie" łańcucha cichnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej