Forum > i30 GD
[I30 GD] Dopalanie DPF jak często u was?
dorsiu:
Dzięki mechsio za podpowiedzi. Na pewno obadam te sposoby. Mam jeszcze jedno pytanie, czy objawem wypalania DPF na postoju na biegu jałowym może być chwilowa większa wibracja w podłodze? Odniosłem wrażenie, że auto bez powodu przez kilka sekund przeszło w takie większe, odczuwalne drgania idące z podłogi z okolicy pedałów i po chwili wróciło do normy. Tak jakby coś tam, gdzieś na dole się załączało, aktywowało.
gulgulq:
Niech ktoś protestuje podczas wypalania jazdę z obrotami powyżej 4 tyś. U mnie powoduje wyłączenie procedury.
Obserwacja na Torque Pro.
To może być dobry myk jak nam wypala a musimy za chwilę zaparkować.
Jarek Cieszyn:
Kurcze, ja Wam powiem, że nawet nie wiem kiedy się wypala u mnie filtr.
dorsiu:
--- Cytat: "kacluk1987" ---albo wytnij to dziadostwo bo zacznie ci oleju przybywać..
--- Koniec cytatu ---
Wycinanie jest passe. "Rząd chce walczyć z samochodami w złym stanie. Na celowniku auta powypadkowe i z wyciętym DPF-em".
https://autokult.pl/37160,rzad-chce-walczyc-z-samochodami-w-zlym-stanie-na-celowniku-auta-powypadkowe-i-z-wycietym-dpf-em
robaszek127:
Wycięcie to najlepszy sposób ale jak już lepiej zrobić to tak by w razie czego wrócić go w razie wprowadzenia kontroli. Ale jak już płacić to chyba lepiej go mieć a wstawić ten czujnik i wyświetlacz. Wtedy będzie widać dopalanie i nie będzie problemów z przybywającym olejem.
Nie wiem ile biorą za wycięcie ale czujnik można kupić nawet bezpośrednio u majferndów.
Nawigacja
[#] Następna strona