Forum > i30 GD
[I30 GD] Dopalanie DPF jak często u was?
redek102:
kornjed
Poradziłeś sobie z częstym dopalaniem. Ja również jestem po profesjonalnym czyszczeniu i adaptacji filtra a dopalanie mam tak jak przed czyszczeniem.
ukłony
duklo:
U mnie jeszcze miesiąc temu ( i wcześniej) wypalał się co 340km) .
Ostatnio coś się zrobiło i wypala się co 240km. (Dwukrotnie) . Przebieg 208000.
kornjed:
--- Cytat: "redek102" ---kornjed
Poradziłeś sobie z częstym dopalaniem. Ja również jestem po profesjonalnym czyszczeniu i adaptacji filtra a dopalanie mam tak jak przed czyszczeniem.
ukłony
--- Koniec cytatu ---
Niestety nie. Ostatnimi czasy samochód stał bo do pracy dojeżdżam rowerem, ale w niedzielę robiłem trasę i pierwsze wypalanie po 60km, a kolejne po 80km. :roll: Ręce opadają... Zastanawia mnie jeszcze poprawność działania czujnika temperatury spalin. Czasem przy prędkościach autostradowych (130-140) temperatura waha się między 400-450 stopni C, a czasem przy tych samych prędkościach jest podejżanie niska ok. 250-300. Ciężko tu zauważyć jakąś prawidłowość...
Kolego jaką metodą robiłeś czyszczenie? Płukaniem czy wypalaniem w piecu?
redek102:
Czyściłem w myjce ciśnieniowej. Z wydruku wynika, że przywrócono niemal 100% sprawności. Nie wiem co o tym myśleć. Jakiś czas temu, jeszcze przed decyzją o czyszczeniu, kumpel przedmuchał mi sprężarką
przewody od czujnika różnicy ciśnień. Pomogło na jakieś 1,5 miesiąca i dopalanie miałem tak około po 400km. Teraz pomimo czyszczenia dalej lipa.
ukłony
kornjed:
Zdaję się że problem z DPF'em rozwiązał się u mnie sam, wraz z ochłodzeniem na dworze :shock: Ostatnie dwie trasy DE - PL i PL - DE wypalał się co ok. 500 km, jak gdyby nigdy nic, temperatura wtedy wynosiła 8-10 stopni... Teraz zastanawiam się czy te czyszczenia i wymiany czujników były w ogóle koniecznie :roll: :roll:
Pytanie co jest na rzeczy? Dodam, że przy wyższych temperaturach dochodził problem nierównej pracy, opisany w tym wątku :cry: i30
Z obserwacji auta podczas jazdy na Torque wydaje mi się, że latem gdzie filtr wypalał się często (co 60-100km) obciążenie silnika było zdecydowanie większe. Przy jeździe stałą prędkością 130 km/h wynosiło nawet 80%, gdzie teraz przy tych prędkościach mam około 60%.
Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną takiego zachowania?
Nawigacja
[#] Następna strona