Forum > i30 GD
[I30 GD] Dopalanie DPF jak często u was?
waszek_rmc:
--- Cytat: "Grzesiek202" ---ale wystarczy dłuższy postój na czerwonym i procedura może zostać przerwana i wtedy filtr zacznie się regenerować po kilkunastu lub kilkudziesięciu kilometrach jeszcze raz.
--- Koniec cytatu ---
To masz jakoś potwierdzone? Zatem w tym wypadku nie gaszenie auta podczas gdy się dopala nie ma w ogóle jakiegokolwiek sensu, skoro i tak procedura zostanie zakończona..
weuek, ekologia ekologią, bo to akurat z tym nie ma nic do rzeczy i tu się nie kłócę. Tu chodzi tez o fakt - jak naprawdę na dłuższa metę zachowa się auto, któremu te ustrojstwo się wytnie. Tu mam największe obawy, dlatego wole go zregenerować.
Grzesiek202:
--- Cytat: "weuek" ---Miło zobaczyć, że ktoś ma własne zdanie na podstawie własnych obserwacji, a nie bezkrytycznie przyjmuje do wiadomości, że tak musi być i tyle, bo ekologia...
Pozdrawiam zadepeefionych z zapewnieniem, że nigdy do tej grupy za własne pieniądze nie dołączę. :-)
--- Koniec cytatu ---
Napiszę tak: gdyby ten ten cały DPF był w moim - jakby nie patrzeć - nowym aucie ogarnięty we właściwy sposób i gwarantował wypalanie, niezależnie od warunków co powiedzmy te 800km (raz na pełny bak) albo rzadziej, to nie miałbym zastrzeżeń. Z tego co słyszałem, to są inne marki, gdzie ta regeneracja odbywa się naprawdę dużo rzadziej. Kupiłem diesla z myślą o dalekich trasach i byłbym w stanie to zaakceptować. No ale tu jest to uciążliwe nawet przy moim stylu jeżdżenia.
[ Dodano: 2017-11-10, 16:30 ]
--- Cytat: waszek_rmc ---
--- Cytat: "Grzesiek202" ---ale wystarczy dłuższy postój na czerwonym i procedura może zostać przerwana i wtedy filtr zacznie się regenerować po kilkunastu lub kilkudziesięciu kilometrach jeszcze raz.
--- Koniec cytatu ---
To masz jakoś potwierdzone? Zatem w tym wypadku nie gaszenie auta podczas gdy się dopala nie ma w ogóle jakiegokolwiek sensu, skoro i tak procedura zostanie zakończona..
Sytuacja ma się tak: jadę i widzę że filtr się wypala - to zauważę zawsze i zawsze było zgodne z informacją z komputera. I teraz; czasami się zdarza, że kończy się dobra trasa i łapie mnie kolejka do świateł, powiedzmy że spędzam w niej kilka minut. Kiedy ruszę dalej, to filtr się już nie wypala. W zależności od tego, do jakiego stopnia się oczyścił, kolejna inicjacja wypalania nastąpi po kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu kilometrach.
Jeśli zatrzymanie auta jest krótkie, powiedzmy poniżej minuty, to po ruszeniu wypala się dalej. Ale gdy zgasisz go sam od razu po zatrzymaniu się, to nie wiem...
--- Koniec cytatu ---
gridzio:
witam,
nawiązując do problemu z niedopalonym DPF-em czy jest możliwość w i30 montaż diody informującej o dopalaniu i w jaki sposób? Wiem że ludzie sobie ją montują żeby nie przerywać procesu dopalania najczęściej wpinają się do podgrzewania lusterka.Może ktoś zamontował sobie taką diodę i może się podzielić jak to zrobił.
kosmos2011:
Ten sposób działa tylko wtedy jak auto nie ma warunków do dopalania i silnik musi zwiększyć obciążenie włączając prądożerne odbiorniki.
gridzio:
Witam,
czyli mam rozumieć że montaż takiej diody nic nie da jeśli auto jeździ na trasach a jeśli chodzi o miasto to wydaje mi się że prędzej czy później do tego dochodzi ze względu na krótkie odcinki i mając taką diodę będzie się o tym fakcie wiedziało że komputer próbuje wypalić DPF-a za wszelką cenę. Nie wiem czy dobrze myślę, proszę o komentarz bo borykam się z tym problemem i nie wiem czy jest sens montować czy nie? dziękuje i pozdrawiam!!
Nawigacja
[#] Następna strona