Forum > Accent
[Accent LC] xenon w LC??
Złośnik:
Ja osobiście na śląsku karzę fizycznie każdego kto mi w łapy wpadnie na ksenonach HID. To jest syf jakich mało. Wkładasz to, jeździsz z miesiąc i nie stać z reguły na kolejny żarnik. Żaden dres wkładając takie coś nie będzie jechał tego ustawiać - dla niego jest super. Poziomowanie ? A po co - on poziomo jeździ. Spryskiwacze ? Przecież on jeździ tylko jak jest czysto i wszystkie komary już zdechną. Nie powiem - sam miałem ciągoty na takie cuda - ale wolę porządne żarówki, czyste reflektory - i jestem bezpieczny i dobrze widzę. Druga sprawa - nikt z dresów przy ich zdrowych zmysłach nie weźmie Ci barwy poniżej 8000. Przecież nie może sobie pozwolić na to żeby niebieską łuną nie siał po drodze - +40 do lansu. Lampa homologowana obejmuje też źródło światła - czyli żarówkę. Dopłać do dobrych żarówek, wyczyść lampy i będzie o niebo lepiej. Chyba, że masz soczewkę to jeszcze - jeszcze - z wielkim ale - ale można coś o tym pomyśleć.
Pozdrawiam i nie rób głupot - kumpel niech sobie robi - to twój dowód a nie jego.
Kurako:
To ja też dorzuce swoje 3 grosze.
Na początku mojej przygody z forum, a było to jeszcze na forum Santiego, sam się jarałem zestawami HID. Do czasu jak zacząłem zauważać kierowców z zestawami HID na drodze, od kierowców mających oryginalny homologowany ksenon. Uwierz mi nie warto, niby ty będziesz dobrze widzieć, ale nie zazdroszcze tym co będą jechali przed tobą i z na przeciwka. Gdybyś jeszcze mial możliwość montażu soczewki do lampy i wtedy włożenia żarnika bez poziomowania i spryskiwaczy, to jeszcze może mógłbym się zgodzić, ale bez soczewki nie rób tego. Stracisz dowód, każdy wypadek (odpukać) będzie z twojej winy, a do tego nie fajnie sie to prezentuje jak cały klosz swieci na niebiesko :)
BartBartez:
Ja się do końca a wami nie zgodzę. Dobrze zamontowany HID (prosty przede wszystkim, nie za 50 zł komplet tylko za 300zł) w reflektorach soczewkowych i dobrze ustawionych - nie oślepia. Ale co z tego skoro i tak straciłem dowód.
Kurako:
--- Cytat: "BartBartez" ---w reflektorach soczewkowych
--- Koniec cytatu ---
tak jak powiedzialem, mniejsze zło.
--- Cytat: "BartBartez" ---I tak straciłem dowód
--- Koniec cytatu ---
a morał jest krótki i wszystkim znany chcemy miec dowód to HID nie zakładamy :)
woia1602:
a widzisz :) Ale światła do jazdy dziennej LED z homologacją mogę założyć??
Bo teraz mam ale na żarówkach P21 i klosze takie jaja niebieskie:)
Nawigacja
[#] Następna strona