Autor Wątek: [Getz TB] [Getz TB] Dywaniki ze stoperami  (Przeczytany 3632 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinsgdz

• Giełda
[Getz TB] Dywaniki ze stoperami
« dnia: 30 Kwiecień 2017, 19:57:49 »
Czy orientujecie się czy w Getz ma przygotowane w "podłodze" miejsce na stopery do dywaników? Dywaniki uciekają i to dość kłopotliwe - podwijają się pod pedałami.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 20:49:20 przez Brt »

Offline iadnuyHzteG

• HKP
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Maj 2017, 01:10:10 »
Od niedawna używam dywaników gumowych dedykowanych do Getza firmy REZAW-PLAST. Są sporo lżejsze od moich poprzednich dywaników i wykonane z bezzapachowej gumy. W zestawie do nich są dołączone stopery ale ja ich nie używam bo dywaniki są dobrze dopasowane i są dość sztywne, nic się nie zawija nie przesuwa. Są dość drogie cena za 4 sztuki około 90 zł.

Offline marrgoss

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Maj 2017, 21:17:06 »
Raczej nie.
Jestem akurat dziś po montażu dywaników welurowych. Co prawda nie oryginalnych ale szytych konkretnie pod Getza.
Pasując dywanik kierowcy niefortunnie zaplanowałem kołek-stoper od strony tunelu środkowego akurat w miejscu gdzie leci plastik od nawiewu na tylną kanapę i musiałem niestety go tam wkręcić. Dość długo badałem tapicerkę w poszukiwaniu optymalnych miejsc i nic nie znalazłem.

Offline Brt

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Maj 2017, 10:28:31 »
Ja, w przypadku gumowych, rozwiązałem problem "trytytkami". Przyczepiłem je do fotela kierowcy/pasażera.

Offline marrgoss

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Maj 2017, 22:23:07 »
O, też dobry patent ;)  Ja nie raz się przekonałem, że trytytki mają wszechstronne zastosowanie ;)
Tyle, że jak trzeba będzie w końcu wytrzepać dywaniki to opaski trzeba przecinać i dawać nowe.

Online robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Maj 2017, 23:17:38 »
Wystarczy zakupić dywaniki dostępne na allegro z takimu wypustkami na nadkole i przesuwają się minimalnie. Sam takie kupiłem i nic nie mocuje. Wcześniejsze właśnie aż szły pod pedały a teraz spokój.