Forum > i30 PD
Stop&GO
tomilipin:
Odgrzewam temat.
Przypadkowo trafiłem na filmik z podpiętym jakimś modułem do przycisku "Auto Start/Stop" //www.youtube.com/watch?v=dIo8rVWnUv4
Nie ma żadnego opisu, a w komentarzach autor wrzucił link do jakiegoś forum. Niestety, wszystko w języku szatana :roll:
Zna ktoś na tyle niemiecki, żeby wyjaśnić co to za ustrojstwo?
verin:
Nie biorę się za tłumaczenie, ale wszystkie takie dodatki to ominięcie problemu który powinno dać się rozwiązać w sofcie diagnostycznym - ogólnie jest to pamięć stanu przycisku zapamiętana przy wyłączaniu silnika. Zasada działania jest taka, że wpinasz to pomiędzy przycisk a kompa, toto przesyła po załączeniu zasilania (po jakimś z góry zdefiniowanym czasie) informację o wciśnięciu przycisku automatycznie.
Przynajmniej tak działały takie ustrojstwa, o których czytałem wcześniej - tzw. samoróbki do walki z systemem start/stopu.
mati1411:
Bardzo chętnie kupie coś takiego albo pomogę przystosować coś z innego auta do i30. Jak mnie to denerwuje. W automacie to jest wręcz niebezpieczne. Ostatnio auto zgasło nam na krzyżówce akurat w luce pomiędzy autami. Masakra.
verin:
Mnie również, ale nie na tyle żeby to instalować/płacić w aso za deaktywację.
Dla takich w potrzebie -
link do filmu z opisami w normalnym języku :) :
//www.youtube.com/watch?v=ytv_O9wAMCw
oraz sama część:
https://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Start-Stop-Memory-module-with-SERVICE-MODE-Start-Stop-SSA-memory/322352078637?hash=item4b0dae5f2d:g:IiIAAOSw6FBdZN6Z
Polecają zapytać co do działania z danym modelem, ponoć działa z Kią.
Dla lubiących po taniości (którzy nie pamiętają że trzeba przycisk wcisnąć) - można wyjąć wtyczkę z - klemy accu - wtedy system nie widzi napięcia akumulatora i deaktywuje start/stop. Niestety - nie ma nic za darmo - miga wtedy na desce błąd S/S - pomarańczowe przekreślone A...
wajkii:
Panowie, zamiast płacić 150zł i przesyłki z zagranicy, lepiej kupić prawie zwykły przekaźnik za 40zł: http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p318,przekaznik-czasowy-2tsx
Nawigacja
[#] Następna strona