Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Sprzęgło - czy jest regulacja?  (Przeczytany 6407 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline djpit

• HKP
  • **
[i20 PB] Sprzęgło - czy jest regulacja?
« dnia: 22 Kwiecień 2017, 09:48:03 »
Mam i20 1.2 78KM z przebiegiem 80tys, i sprzęgło zabiera już u samej góry - czy jest jakaś regulacja takiego zapewne hydraulicznego sprzęgła ?
Jeden mechanik u którego byłem mówił że trzeba wyciągać cały silnik żeby się dostać do sprzęgła....
Ktoś coś robił w tym temacie?
Jakie koszta ?
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2020, 13:28:49 przez Brt »

Offline _dwd_

• HKP
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maj 2017, 12:03:54 »
Nie wiem, czy jest regulacja, ale robiłem niedawno wycenę wymiany sprzęgła w ASO i za części wyszło 670zł + 500zł wymiana. Podejrzewam, że jakiś nieautoryzowany serwis zrobiłby wymianę nawet za połowę tego.
Zeby dostać się do sprzęgła nie trzeba wyciągać silnika, tylko skrzynię i podobno w tym modelu jest to dość proste.

Offline MagdaK

• Giełda
    • http://www.nautic-team.com
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lipiec 2017, 23:58:54 »
Dzisiaj wymienilam sprzeglo, Valeo, olej , docisk, lozysko, tarcza wraz z robocizna 220€. Objawy, na zimnym silniku wszystko ok, jak sie dosta temp. ciezko wchodzily biegi a wsteczny ...tragedia. Mechanik powiedzial ze olej juz byl zolty czyli synchronizatory dostaly popalic. Teraz po wymianie bajka. Auto ma przejechane 110 tys w 4 lata.
pozdrawiam

Offline areksz1977

• HKP
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Lipiec 2017, 08:49:25 »
220 euro? Mnie parę lat temu w i20 serwis zamontował zamiennik za podobną kwotę,a tu jeszcze olej w cenie. Albo tam też szwindle robią albo czas auta na serwis do Hiszpanii wysyłać :-)

Offline MagdaK

• Giełda
    • http://www.nautic-team.com
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Lipiec 2017, 10:22:59 »
Zadnych szwindli... zaufany serwis. Zajmuja sie moim autkiem od lat.
Tylko ze Ty piszesz ze w serwisie - jak rozumiem w ASO?? A mi robili w prywatnym warsztacie.