Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Rozrząd
wydminianin:
Trochę odświeżę temat, jako że nieubłaganie zbliża się wymiana. Interesuje mnie koszt robocizny wymiany rozrządu w Santa Fe 2,7 V6. Może ktoś już wymieniał i orientuje się, ile może mechanik wziąć za takową czynność. Oczywiście części swoją drogą, robocizna mnie w tej chwili interesuje bardziej. Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Kenny:
Witam nie chcę tworzyć milionów nowych wątków więc podklejam się pod ten. ;)
Zakupiłem SF 2,4l z 2000r. 4x4 no i wypadało by wymienić w nim rozrząd...
I tu moje pytanie na co zwrócić uwagę no i czy rozrządy oferowane do roczników 2001-2005 są kompatybilne z silnikiem z 2000r.
Jak już się przekonałem przy wymianie innych części zawieszenia są pewne różnicę (jakieś części eksperymentalne czy co?:) ) stąd pytanie.
Nr Vin - KMHSC81BP1U041259
Pozdrawiam.
vanhelsing:
Kenny, nie żartuj sobie :lol: To chyba jasne, że ten sam model auta w zależności od roku produkcji może mieć różne części. Producenci wprowadzają przecież zmiany i modyfikacje podczas produkcji. Chcesz żeby części pasowały to podajesz w sklepie VIN i sprzedawca Ci dobierze.Ten tekst o częściach eksperymentalnych jest...no jakby to powiedzieć...ekscentryczny :lol:
volcan:
--- Cytat: "Kenny" ---
Jak już się przekonałem przy wymianie innych części zawieszenia są pewne różnicę (jakieś części eksperymentalne czy co?:) ) stąd pytanie.
--- Koniec cytatu ---
Te części zawieszenia to pewnie tuleje stabilizatora ;-) Zmieniły się po prostu w trakcie produkcji modelu i żeby zastosować obecne na rynku tuleje nowego typu, trzeba użyć nowych obejm (koszt rzędu 20 PLN/szt).
Rok modelowy masz 2001, więc nie sądzę, żeby był jakikolwiek problem z dobraniem części. Zresztą - ten VIN podajesz sprzedawcy i system wyrzuca części, które potrzebujesz ;-)
kosmos2011:
--- Cytat: "Kenny" ---wypadało by wymienić w nim rozrząd...
I tu moje pytanie na co zwrócić uwagę
--- Koniec cytatu ---
Post#14 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6056&highlight=pasek
http://epc.japancars.ru/hyundai/#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
Nawigacja
[#] Następna strona