Poprzedni temat «» Następny temat


Tagi tematu: drogowe, nie, otwarciu, przy, samochodu, sie, swiatla, swieca

[ix35 EL] Światła drogowe nie świecą się przy otwarciu samochodu
Autor Wiadomość
vqsoft 



Skąd: Warszawa
 #1  Wysłany: 2013-08-31, 22:01   [ix35 EL] Światła drogowe nie świecą się przy otwarciu samoc

Dziwna sprawa. Dawniej jak samochód stał w ciemnym garażu, to jak otwierałem go z pilota, to światła drogowe włączały się i świeciły przez chwilę. Od wczoraj tak się nie dzieje... Folow me home działa, a ta opcja nie... Co się mogło zwalić?

Ed. Tytuł. Tekla
Ostatnio zmieniony przez Brt 2013-10-21, 21:34, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
tekla 
Strażniczka lingwistyczna



Kolor: Ocean Blue metallic
Skąd: Częstochowa
 #2  Wysłany: 2013-08-31, 22:29   

Nie znam tej funkcji, więc nie pomogę, ale mnie zainteresowało... Drogowe świeciły? To chyba iluminacja na cały garaż :shock:
_________________
+ HYUNDAI V650X 600W elektryczny o imieniu Ssak
był: Accent X3 LS 1996 1.5 12V znany też pod imieniem Cętka.
 
 
 
vqsoft 



Skąd: Warszawa
 #3  Wysłany: 2013-08-31, 23:03   

hm no fajny przydatny bajer. to coś sie chyba nazywa coming home.. ;)
działało tylko jak samochód stał w ciemnym miejscu...

tak to powinno działać ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-pjtYMXBlHs

a teraz tylko działa odprowadzanie...

Ed. ogranicz odniesienia do pewnej części ciała, proszę. tekla
Ostatnio zmieniony przez tekla 2013-09-01, 01:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Azool
[Usunięty]

 #4  Wysłany: 2013-09-01, 19:39   

No faktycznie, u mnie działa. Nawet nie wiedziałem, że to jest bo nie używam pilota. Zamykam i otwieram samochód przyciskiem w klamce.
 
 
gurszczak 



Kolor: Blue :)
Skąd: Ciechanów, Mława
 #5  Wysłany: 2013-09-01, 20:37   

Azool, tez nie wiedziałem o tej funkcji hhihi ale faktycznie działa tak jak na tym filmie. A może kwestia ustawienia przełącznika od świateł na auto hmmm.
_________________
Pozdrawiam
Gurszczak
 
 
kosmos2011 
HYUNDAI E4U JAJKO



Kolor: Desert Sand Metalic
Skąd: Gdańsk
 #6  Wysłany: 2013-09-01, 20:43   

Czy na drugim pilocie też nie działa ?
 
 
Azool
[Usunięty]

 #7  Wysłany: 2013-09-01, 21:04   

kosmos2011 napisał/a:
Czy na drugim pilocie też nie działa ?

To raczej nie jest kwestia pilota, tylko jak słusznie zauważył kolega gurszczak, ustawienia przełącznika na auto.
 
 
Kauczuk 



Kolor: biały
Skąd: Leszno
 #8  Wysłany: 2013-10-29, 10:06   

Dokładnie musisz mieć ustawione na auto. Dodam jeszcze, że przy zamknięciu auta i ponownym naduszeniu przycisku "zamknij" na pilocie światła gasną więc nie trzeba czekać np za dnia aż same to zrobią. Trochę prądu "zaoszczędzone" ;-)
 
 
Hiszpan
[Usunięty]

 #9  Wysłany: 2013-10-29, 21:37   

Witam,

Przełącznik świateł może być także ustawiony w położeniu świateł mijania - przynajmniej u mnie to działa.

Tak jak napisał kolega Kauczuk podwójne naciśnięcie przycisku "zamknij" na pilocie powoduje natychmiastowe zgaszenie świateł.

Tak samo przy otwieraniu - podwójne naciśnięcie przycisku "otwórz" powoduje, że światła nie będą się palić.

Pozdrawiam
 
 
Kauczuk 



Kolor: biały
Skąd: Leszno
 #10  Wysłany: 2013-10-31, 11:52   

Tak dokładnie ja też jeżdżę z ustawionym przekaźnikiem na "światła mijania" i w ogóle tego nie ruszam. I właśnie ta funkcja działa na tym ustawieniu.
Ale zastanawia mnie jedna kwestia. Czy podczas odpalania silnika rozrusznik nie dostaję po du*** w momencie gdy światła są włączone? Zauważyłem że w momencie przekręceniu kluczyka światła mijania gasną ale czy to ma znaczenie dla rozrusznika?
Pozdro!
 
 
Kwiatkowski
[Usunięty]

 #11  Wysłany: 2013-10-31, 13:06   

Kauczuk napisał/a:
Czy podczas odpalania silnika rozrusznik nie dostaję po du*** w momencie gdy światła są włączone?

Może nie tyle rozrusznik co akumulator ;-) .

Poza tym nie wiem, ale moja żona jeździ Oplem Astrą kombi i tam jest ustawienie świateł mijania tak, że w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki światła całkiem gasną, a w momencie włożenia kluczyka do stacyjki zapalają się z powrotem. Co prawda jeździ dużo tym samochodem - ok 25 - 30 kkm/m-c więc akumulator jest doładowywany regularnie, ale nie wyłącza świateł nawet przy odpalaniu samochodu, a samochód ma już 3 lata. Stan akumulatora to 80% więc chyba nie jest tak strasznie ;-)
 
 
Azool
[Usunięty]

 #12   Wysłany: 2013-10-31, 17:42   

Kwiatkowski napisał/a:
Co prawda jeździ dużo tym samochodem - ok 25 - 30 kkm/m-c


Nie licząc niedziel, to jest jakieś 12h w samochodzie dziennie bez wysiadania !!!
A gdzie czas na prace, bo nie sądzę aby testowała auta dla Opla.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

© 2012 by Hyundai Klub Polska Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie elementów zawartych na stronie zabronione.
Wszystkie znaki towarowe używane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie

Template created by StartVISION.pl modified by HKP. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM