Poprzedni temat «» Następny temat


Tagi tematu: Brak tagów.

i30 1.4 109KM na zimnym przerywa
Autor Wiadomość
trzepol 



Skąd: śląsk
 #1  Wysłany: 2018-09-07, 07:21   i30 1.4 109KM na zimnym przerywa

Witam

Coraz bardziej nasila mi sie problem, ze po odpaleniu samochodu z rana auto jakby nie mialo mocy, dusilo sie itd. Dzieje sie to tylko gdy silnik jest zimny. Szczegolnie na niskich obrotach (ponizej 2000) silnik jakby mial ochote zgasnac, przerywa. Wciskajac jeszcze wiecej gazu potrafi zamigac check engine a auto i tak nie przyspiesza przez krotki czas. Dzieje sie tak na pierwszym kilometrze. Pozniej nie ma problemu, samochod ma LPG podczas jazdy na nim wogole nic sie nie dzieje. Przebieg zaledwie 45 kkm 2010r. Zastanawiam sie czy podczas posiadania auta przez ojca w ASO wymieniali swiece, filtry bo auto robilo rocznie 4kkm.
Bledow nie ma nawet jak zaswieci sie check engine to gasnie. W historii alarmow brak wpisow.......
 
 
guniak 



Skąd: Chrzanów
 #2  Wysłany: 2018-09-07, 15:24   

Świece, cewka , filtry do sprawdzenia. To tak jakby miał zlą mieszankę na zimnym. Lub cos z elektryką
 
 
trzepol 



Skąd: śląsk
 #3  Wysłany: 2018-09-07, 21:04   

guniak napisał/a:
Świece, cewka , filtry do sprawdzenia. To tak jakby miał zlą mieszankę na zimnym. Lub cos z elektryką


Gdzies przeczytalem, ze komp z benzyny moze lapac dawki patrzac na LPG i pozniej przy odpalaniu porannym moze zalewac...??

Sadze, ze jakby byly to swiece czy filtry to by objawy byly caly czas a nie przez pierwsze 500-1000m.....
 
 
luker9 



Kolor: MOONLIGHT
Skąd: podlaskie
 #4  Wysłany: 2018-09-08, 11:36   

Kolego u mnie tak było jak cewka zaczęła padać... Podepnij pod kompa i zobacz co pokaże...
 
 
trzepol 



Skąd: śląsk
 #5  Wysłany: 2018-09-09, 21:47   

luker9 napisał/a:
Kolego u mnie tak było jak cewka zaczęła padać... Podepnij pod kompa i zobacz co pokaże...


Czego mam szukac po podlaczeniu ? Mam elm327 i np program torque, bledow nie ma.
 
 
luker9 



Kolor: MOONLIGHT
Skąd: podlaskie
 #6  Wysłany: 2018-09-10, 15:31   

trzepol napisał/a:
luker9 napisał/a:
Kolego u mnie tak było jak cewka zaczęła padać... Podepnij pod kompa i zobacz co pokaże...


Czego mam szukac po podlaczeniu ? Mam elm327 i np program torque, bledow nie ma.


Podłącz do kompa w czasie jazdy i rób odczyty co chwilę. Jak zapali się check to komp powinien pokazać dlaczego.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

© 2012 by Hyundai Klub Polska Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie elementów zawartych na stronie zabronione.
Wszystkie znaki towarowe używane są wyłącznie w celach informacyjnych.
Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie

Template created by StartVISION.pl modified by HKP. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Wersja forum PDA/GSM